Om mig

Jeg tror på den kloge, personlige og gennemarbejdede journalistik, som er udgangspunktet for de fagbøger, jeg arbejder med.

For mig handler arbejdet med fagbøger om at tage vigtig, men ofte utilgængelig viden, kværne det igennem en journalistisk formidlingsmaskine, afgøre hvordan man bedst muligt kan formidle netop disse faglige ingredienser – og samle det hele i en fortælling. Min styrke som journalist er evnen til at se historierne i tung viden, stille forskerne de kritiske spørgsmål, der kan løfte deres viden ud til flere mennesker og skrive så interessant, alle gider og kan læse det.

Med en baggrund som akademisk journalist fra Roskilde Universitet med sidefag i religionsvidenskab, er jeg uddannet til at se kritisk på viden, uanset hvor troværdigt det kan se ud. Jeg har næsten ti års erfaring som freelancejournalist og har arbejdet som journalist i forskellige organisationer, hvor jeg har brugt journalistikken til at fremme arbejdet med udsatte unge og æresrelaterede konflikter.

Mere end ord

Jeg skriver til mennesker, der kan være med til at gøre verden til et bedre sted. Jeg er drevet af et solidt forankret samfundsengagement og en tro på, at journalister er sat i verden for at kaste lys på uretfærdigheder, skabe nuancer og arbejde for et mere oplyst samfund. Som ung journaliststuderende valgte jeg at studere islam og arabisk sprog og kultur for at kunne løfte integrationsstoffet og bidrage med viden og nuancer i en allerede dengang unuanceret og marginaliserende debat. Det viste sig at være sværere end forventet, og jeg søgte derfor mod organisationsverdenen for, som journalist,  at kunne arbejde mere direkte med at hjælpe udsatte unge.

Lysten til at gøre en forskel, med det jeg kan, er fortsat min drivkraft som  forfatter og redaktør, hvor jeg har specialiseret mig i bøger og redaktørroller.  Her jeg kan være med til at udbrede viden, der kan hjælpe voldsudsatte, misbrugere, ensomme unge, unge udsat for æresrelateret vold osv.

Fortællende journalistik

Da jeg skrev speciale om slow journalism i 2011, forelskede jeg mig i den fortællende journalistik. Derfor var jeg også en af de første til at engagere mig Foreningen af Nordisk Nonfiktion, hvor jeg har siddet i bestyrelsen siden 2013. Gennem workshops, kurser og foredrag forsøger vi at fremme den fortællende journalistik i Norden. Fortællende journalistik er en evig kilde til inspiration i mit eget arbejde, og jeg mener, at alle emner kan løftes gennem litterær journalistik.

Kontakt

Jeg er altid åben for nye samarbejder, og du er velkommen til at kontakte mig på info@sofiehviid.com eller +45 26719336.

Se mere konkrete oplysninger om min erfaring på Linkedin