Traumebehandling og resocialisering gennem meditation og åndedræt

Velfunderet og velskrevet bog om traumebehandling. Ny bog tegner et bredt billede af, hvordan traumer kan behandles med åndedrætsøvelser og meditation. Bogen er en god introduktion til emnet.

Traumebehandling og resocialisering gennem åndedræt og meditation beskriver, hvordan tidlige traumer kan påvirke menneskets nervesystem og i yderste konsekvens føre til en tilværelse med kriminalitet, misbrug og vold. Bogen undersøger samtidig, hvordan kropslige praksisser kan være vejen ud af en destruktiv livsstil.

Antologien har samlet bidrag fra dansk og international forskning som hver giver deres blik på nye muligheder i traumebehandling og resocialisering.  Sammen med fortællinger fra tidligere misbrugere og kriminelle og erfarne praktikere giver bogen et billede af, hvordan åndedrætsteknikker, yoga og meditation kan hjælpe mennesker med dybe traumer til at slippe de mønstre, der hele deres liv har holdt dem fast i kriminalitet eller misbrug.

Traumebehandling og resocialisering gennem åndedræt og meditation retter sig mod professionelle og praktikere i kriminalforsorgen, psykiatrien, det social- og specialpædagogiske område, og alle andre, der beskæftiger sig professionelt med traumatiserede mennesker.

Med bidrag af: Sofie Hviid, Line Lerche Mørck, Lone Clausen,
Stine Gregersen, Jørgen Maltesen, Stephen Porges, Ross Deuchar, Nanna Ahlmark, Maggie Kline, Fahri Saatcioglu og Jakob Lund.

Bogen er udkommet på Turbine Akademisk og kan købes her

Yoga og vejrtrækningsøvelser fik Jerry ud af kriminalitet: »Det lyder sgu gakket, at man bare ved at trække vejret på en ny måde kan få det så meget bedre«

Omtale af bogen i Berlingske

Hør mere om bogen i programmet 55 minutter på Radio 24 Syv